• Dombi Soma

Műszaknaptár applikáció

A Műszaknaptár applikációban a felhasználó vezetheti, hogy melyik nap milyen műszakban fog dolgozni. Megadhatja, hogy délelőttös, délutános vagy esti műszakja, vagy éppen szabadnapja lesz. Emellett még jegyzetet is fűzhet az egyes napokhoz.


Töltsd le, van iOS-re és Android-ra is.


Ötlet

Néha szoktam olyan appokat keresni, amik jól mennek Android-on, de még nem csinálta meg senki iOS-re. Így találtam meg ezt az Android-os Műszaknaptár appot. Feltűnt, hogy 10k+ ember töltötte le, és elég jóra értékelték, miközben nekem például egyáltalán nem tetszik a felülete. A hasznosságát nekem nyílván nehéz megítélni, hiszen sose dolgoztam műszakokban, de ha egy appot ennyien letöltenek, az már jelent valamit.


Így már adta magát, hogy készítek egy olyan Műszaknaptár appot, ami iOS és Android is, de a felülete megfelel legalább valamennyire a Material Design-nak.


Felhasználók

Az indulás után egyből hirdettem az appot Facebook Ads-al, ez látszik is a kezdeti meredek növekedésen. Utána már csak organikusan hagytam nőni, úgy voltam vele, hogy több pénzt nem költök rá. Beleértve az időmet. Eléggé meglepett, mikor pár hét múlva megnéztem az analitikát, és láttam, hogy lassú és rendíthetetlen növekedésnek indult. Ezt a mai napig tartja.


Érdemes megnézni a heti szintű ingadozást a napi aktív felhasználó számban (DAU). Általában hétfőnként van top-on. Karácsonykor beesett, de hát ezt látom a többi a appomnál is, ez természetes.


Tapasztalatok

Az Androidos verzió nem lett annyira népszerű, de az iOS-es rendesen kezdett növekedni. Ennek az lett az eredménye, hogy ma már a felhasználók 80%-a iPhone-ról használja az appot. Annak ellenére, hogy használják, nem kap túl jó értékelést az app. Talán azért, mert sok funkció kérés érkezik a kommentekben, amiket nem tudok és nem is fogok megvalósítani, mert nem térülne a befektetett időm.

Ezt az egész appot React Native-ban, Firebase backend-el megcsinálni egy hétvége volt, ezután nem is foglalkoztam vele.

114 views
Logo

DOMBI SOMA

BLOG

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

© 2020 by Dombi Soma