• Dombi Soma

Hírek applikáció

A Hírek applikációban RSS feed-eket vannak összegyűjtve. A user beállíthatja, hogy melyik hírportálok híreit szeretné a feed-jében látni. Ennyi, ennél többet nem tud, de nem is terveztem bele. És hát... finoman szólva sem sikeres az app. Nézzük.


Ötlet

Szögezzük le, nem egy eredeti alkalmazásról van szó, volt már sok hasonló alkalmazás. Pont ezért készítettem mégis, el, mert láttam rá az igényt. Ahogy a testvéremtől, Gergőtől hallottam, 100 árus mellett egy 101-ik is meg tud élni. Persze nem erre mondta. 😅


Felhasználók

Hát nem használják sokan, és akkor nem túlzok. 2019 október 30-án indult az iOS és Android verzió is, de valamiért nem kezdték el használni. Napi 20 felhasználónál sose volt több.


Tapasztalatok

Már a kezdetektől olyan appot terveztem, hogy ne kelljen vele napi szinten foglalkoznom. Ki lehet mondani, hogy az app nem sikeres, és talán pont azért nem, mert nem foglalkoztam vele minden nap az elmúlt egy évben (annyit, mint az Akciós Katalógusokkal például).Ja, mindig tanakodtam, hogy mi lehet a rossz user-retention arány, hát, ezzel az alkalamazással választ kaptam rá. A második heti retention 30%, ami azt jelenti, hogy 10-ből csak 3 ember tér vissza. Az Akciós Katalógusoknál ez a szám 60% feletti.


Abban megegyezhetünk, hogy nem ezzel az appal fogok meggazdagodni, de nem is ez volt a tervem. Az elkészítése közben gyakoroltam a fejlesztést, publikálást, és a következő appomat már az itt megszerzett tapasztalatokkal fogom csinálni.

60 views
Logo

DOMBI SOMA

BLOG

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

© 2020 by Dombi Soma